skip to Main Content

Chiny

22.07 – 28.07.2019

Chiny ligt in het zuiden van de provincie Luxemburg aan de meanders van de Semois, aan de rand van de Ardennen waar ‘la Gaume’ begint. In de buurt van Chiny liggen ook Herbeumont, Lacuisine, Sainte-Cécile, Chassepierre en Florenville.

 

Les Comtes de Chiny

Rue de l’Embarcadère 35,  6810 Chiny

Randonnée Rocher du Hat

Vertrek op 100 m van het hotel Les Comtes de Chiny. De wandeling heeft het nummer 25 en is aangeduid met gele markeringen (5 km). De wandeling loopt volledig in het bos en brengt u naar le rocher du Hat waar je een prachtig uitzicht hebt op de meanders van de Semois.

 

Gegevens

Afstand: 5,3 km
Duur: 1 uur 11 minuten
Gemiddelde snelheid: 4,4 km/u
Minimale hoogte: 405 m
Maximale hoogte: 462 m
Totale stijging: 92 m
Totale daling: 80 m

De warmste dag ooit !

25 juli 2019

Meer dan 40° Celsius. Dankzij het frisse bronwater van Sainte-Cécile was het zalig vertoeven aan de oevers van de Semois.

Randonnée Le rocher du chat

Deze wandeling start in Sainte-Cécile en loopt deels langs de oevers van de Semois tot aan le rocher du chat. Heen en terug 12 km. Je kan ook vertrekken in het midden van de wandeling. Verlaat met de wagen het dorp Sainte-Cécile langs de rue d’Herbeumont en rij het bos door. Na enkele km in een daling sla je rechtsaf ( een smalle weg met slechts één baanvak). De weg loopt erg stijl naar beneden. Na 400 m kom je aan het wandelpad.

Gegevens

Afstand: 6,2 km
Duur: 2 uur 29 minuten
Gemiddelde snelheid: 2,5 km/u
Minimale hoogte: 302 m
Maximale hoogte: 401 m
Totale stijging: 57 m
Totale daling: 99 m

Randonnée Le Tombeau du Chevalier

Deze wandeling vertrekt in Herbeumont aan het kapelletje Saint Roch in de rue du Chateau en loopt volledig langs de oevers van de Semois.  Op het einde verlaat je de Semois bij de camping Moulin Willaime.

Gegevens

Afstand: 7,1 km
Duur: 2 uur 13 minuten
Gemiddelde snelheid: 3,2 km/u
Minimale hoogte: 248 m
Maximale hoogte: 291 m
Totale stijging: 57 m
Totale daling: 55 m

Randonnée Chiny

De wandeling start aan het hotel Les Comtes de Chiny. Steek de embarcadère over en sla rechtsaf langs de oevers van de Semois richting le pont Saint-Nicolas. Vooraleer je aan de brug komt sla je in het bos linksaf  en neem je het pad met gele aanduidingen (ga niet tot aan de geasfalteerde straat) .  De weg stijgt gedurende een hele tijd maar is daarna één lange afdaling tot je weer in de buurt komt van de embarcadère.

Gegevens

Afstand: 9,0 km
Duur: 2 uur 5 minuten
Gemiddelde snelheid: 4,3 km/u
Minimale hoogte: 252 m
Maximale hoogte: 353 m
Totale stijging: 141 m
Totale daling: 135 m

Randonnée van Chiny naar Burnéchamps

Ideaal om het wild te observeren. De wandeling begint aan het hotel Les Comtes de Chiny. Steek de embarcadère over en sla linksaf. Na een honderdtal meter maakt de weg een scherpe bocht naar rechts. Onmiddellijk na de bocht splitst de weg. Volg de weg links (niet meedraaien naar rechts). Vanaf dan gaat de wandeling in een zachte helling bergop. Eerst wandel je in het bos. Een beekje links slingert zich onder de weg door en blijft verder rechts langs je wandelpad tot het gehucht Burnéchamps. Na 2.5 km vormt het beekje een natuurlijke kleine vijver. Langs de weg zijn verschillende schuilplaatsen voor jagers. Ideaal om in de vroege ochtend het wild te observeren. Net voorbij Burnéchamps is er een zijweg rechts maar die laat je liggen. Verderop kom je aan een splitsing. Sla linksaf en neem onmiddellijk het bospad rechts. Blijf het pad een tijdje volgen. Het pad lost zich op in het bos. De afstand heen en terug is 11 km.

Gegevens

Afstand: 5,8 km
Duur: 1 uur 25 minuten
Gemiddelde snelheid: 4,1 km/u
Minimale hoogte: 300 m
Maximale hoogte: 397 m
Totale stijging: 107 m
Totale daling: 11 m

Back To Top